Kom werken bij ons! Bekijk de laatste vacatures

0299 683 707Nieuws

Sectoren

Thuis in elke tak van sport in de industrie. Én daarbuiten.

Oplossingen voor elke bedrijfstak

Jac. de Vries Elektrotechniek is thuis in alle takken van sport binnen de industrie én daarbuiten. Van cacao, voeding, olie-opslag en petrochemie tot scheepvaart, waterbeheer en -zuivering, off shore en delfstoffen.

Onze mensen zijn veelzijdig en creatief en hebben veel ervaring met het uitvoeren van projecten voor zowel grote als kleinere klanten.

Cacao-industrie

Jac de Vries Elektrotechniek heeft de afgelopen decennia ruime ervaring opgebouwd in de cacao. We zijn thuis in de processen binnen de cacao-industrie, van de verwerking van cacaobonen tot aan cocaopoeder, cacaoboter en chocola. In de cacaosector zijn we onder meer betrokken bij het doorvoeren van besturingstechnische oplossingen en aanpassingen in installaties.

Bij onze werkzaamheden is er altijd directe samenwerking met de opdrachtgever. We denken graag mee over aanpassingen in installaties op het gebied van veiligheid, bedieningsgemak en betrouwbaarheid.

Sectoren

Voeding

Jac. de Vries Elektrotechniek heeft al vanaf de oprichting in 1967 een klik met de voedingsindustrie. Alle ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben we gevolgd en vaak ook begeleid voor opdrachtgevers. De productieprocessen die wij begeleiden, baseren we op het voedselveiligheidssysteem conform de HACCP-systematiek. Per project bepalen we de materialen, omdat de toepassing van de juiste materialen cruciaal is. Pneumatiek, gebruik van de juiste slangen, open ladderbanen en draadgoten, aansluiten van kleppen en ventieleilanden, engineering, werken met diverse afsluiters, motorkleppen en sanitair afsluiters. Alle processen sturen we klantspecifiek aan. Installaties ontwerpen en bouwen we volgens de benodigde Performance Levels.

Over hygiëne gesproken: Jac. de Vries Elektrotechniek kan bij de uitvoering van projecten aan de EHEDG-norm voldoen, om installaties zo overzichtelijk en schoon mogelijk te houden. Zo werken we met toepassingen op speciale ladderbanen om bacteriën en ophoping van vuil tegen te gaan.

Op het gebied van veiligheid zijn we VCA1-gecerficeerd. We voeren zelfstandig risico-inventarisaties (RI) uit.

Sectoren

Scheepvaart

Jac. de Vries Elektrotechniek is thuis in de scheepvaartbranche. Al jaren voeren we engineeringswerkzaamheden uit aan scheepsinstallaties voor de beroepsvaart. We zijn bekend met het maken van scheepsinstallaties voor tankerschepen die wel of niet onder klasse varen. Ook is Jac. de Vries Elektrotechniek gecertificeerd door de Scheepvaart Inspectie voor het uitvoeren van isolatieweerstandsmetingen op scheepsinstallaties.

Verder verzorgen we:

 • Engineering, paneelbouw en uitvoering van installaties die wel of niet in de atex (explosiegevaarlijke) zone vallen
 • Toepassing van Atex Exe, Exd-materialen en intrinsieke oplossingen in een atex omgeving
 • Onderhoud en aanpassingswerkzaamheden tijdens terugkerende dockings en surveys
 • Nieuwbouw en renovatie van elektrische installaties
 • Software en levering van klantspecifieke automatiseringsystemen
 • Aansturing van laad- en lospompen
 • Gasdetectiesystemen
 • Bedrading van motoren

Door IL&T is Jac. de Vries Elektrotechniek aangewezen als erkende instelling voor het keuren van isolatieweerstand (megger test), aarding en beperkt EX-keuren. Zie www.ilent.nl

Sectoren

Olie-opslag en petrochemie

Jac. de Vries Elektrotechniek is thuis in brandstofopslag en oleochemicals. We ontwerpen en engineeren oplossingen voor olie en vetopslag en verzorgen de complete plc-besturing. Afhankelijk van de uitvoering kan worden gekozen voor een remote IO-systeem voor de afsluiters plus de benodigde instrumentatie, of voor een bus-communicatie voor de instrumentatie.

We zijn onder meer actief in Rotterdam Pernis Botlek en de Zaanstreek.

Voorbeelden van werkzaamheden:

 • Leveren, monteren en aansluiten van besturingspanelen
 • Leveren en monteren van complete e-installaties (Atex & non Atex) bestaande uit :
  • Verlichting en wcd’s (230/400V)
  • Pompen en werkschakelaars
  • Levering en plaatsing van instrumentatie
  • Elektrische en pneumatische kleppen
 • Testen en inbedrijfstellen
 • Contract-onderhoudswerkzaamheden: preventief en correctief onderhoud van alle elektrotechnische werkzaamheden, call-out diensten
 • Aanvullende werkzaamheden zoals keuringen van elektrisch handgereedschap, thermografisch onderzoek, controleren van de (bliksem)aarding en vereffenings systemen

De door Jac. de Vries geleverde besturingspanelen en installaties voldoen aan de wettelijke richtlijnen. Installaties gemonteerd in Atex omgevingen worden gebouwd volgens NEN 1010, 3140 en NEN-EN-IEC 60079-14.

Sectoren

Delfstoffen

Jac. de Vries Elektrotechniek is thuis in het automatiseren van de verwerking van delfstoffen.

We ontwerpen installaties voor het recyclen van bodem-as en andere restproducten vanuit verbrandingsinstallaties en vuilverbrandingsovens. De installaties zijn een aaneenschakeling van transportbanden, scheiders en schudzeven waarbij de totale installatie wordt bemand door een minimale bezetting. Bij de automatisering spelen veiligheid, efficiënt onderhoud en een minimale uitval van productie een belangrijk rol.

In de engineeringsfase voeren we onder meer safety berekeningen uit om vast te stellen of de installaties voldoen aan de gestelde Performance Levels. Omdat de installaties vaak in het buitenland staan, wordt de besturing zo transparant mogelijk opgebouwd. Goede ondersteuning van afstand bij calamiteiten en onderhoud is daarmee gewaarborgd. Voor de safety maakt Jac. de Vries Elektrotechniek  onder meer gebruik van beveiligingsmethoden zoals Fortress Interlocks, trekkoorden, ligschermen en Lototo-procedures.

Sectoren

Onze service is van topkwaliteit

Korte lijnen, snelle uitvoering

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!